top of page

Dags att ta svensk barn- och ungdomsfotboll.


Först kom U-21 herrar och nu U-19 damer. Svensk ungdomsforboll är bättre och hetare än någonsin! Kanske en hint om att vi har fantastiska fotbollstalanger i Sverige, talanger som många gånger slösas bort pga ointresse från förbund att satsa på barn och ungdomsforboll och okunskap bland tränare att utbilda rätt och hållbart inom ungdomsforboll. Är det kanske dax att börja ta talangen på alvar och förvalta den via bättre tränarutbildningar som är mer grundläggande och som omfattar skadoförebyggande, nutrition och bättre vetskap om fysisk och strategisk träning? Dags att skapa en professionell domarpol även för ungdomsledare och lyfta ungdomsfotbollen till nästa nivå? En professionell nivå som både förvaltar tekniska talanger och lär ut alla fotbollens dimensioner. Jo, det är absolut dags att ta svensk barn och ungdomsfotboll till en helt ny nivå! Vi är med, är ni? /Javier K Gomez och Linn Andersson, Spanska Akademin .

Nyaste inläggen
Taggar
bottom of page