top of page

VÅR FILOSOFI

I slutet  av 90-talet tog Spanska Fotbollförbundet tillsammans med landets klubbar fram en bra, hållbar, lärorik och framförallt rolig strategi för barn- och ungdomsfotbollen. Detta krafttag innebar en fokusering på teknik och taktik och att, redan vid låg ålder, lära spelare om sin specifika position och uppgift på planen. Krafttaget gav resultat och Spanien lyckats fostra en mängd stjärnor och vinna stora klubb- och landslagsmästerskap de efterföljande decenniet. En liknande resa vill Spanska Akademin nu göra med svenska unga spelare.

Spanska Akademins filosofi bygger på den spanska fotbollsfilosofin där vår sportchef och grundare Javier K Gomez arbetat inom den professionella ungdomsfotbollen i över 10 år.

MÅL, VÄRDERINGAR OCH VISION

Spanska Akademin har som mål att ge den bästa fotbollsutbildningen i Sverige . Genom vårt unika träningsupplägg vill vi medverka till en bättre och mer hållbar svensk fotbollskultur och ta svensk barn- och ungdomsfotboll till nästa nivå.

Vi ska utbilda våra spelare till att bli såväl skickligare fotbollsspelare som goda sportsmän. Med utgångspunkt i våra värderingar respekt och disciplin, lär vi våra spelare att spela som ett lag där varje position är av lika stor vikt för laget och dess framgångar. Vår spelmodell ska genomsyra alla våra lag och det ska synas att vi spelar en teknisk, disciplinerad och organiserad fotboll med stort bollinnehav.

Tack vare våra internationella kontakter och vårt professionella sätt att lära ut fotboll, är vår långsiktiga vision att ge våra spelarna förutsättningar och möjligheter att nå en internationell fotbollskarriär. Varje år får våra spelare möjligheten att resa på träningsläger till Spanien och spela mot spanska duktiga lag för ett tuffare motstånd. Dessutom kan vi ge våra spelare möjligheten att provträna för ett spanskt lag.

 

Vi ser en framtid med flera spanska akademier etablerade på olika håll i både Sverige som övriga Norden - för att ta nordisk barn- och ungdomsfotboll till nästa nivå. 

 

TRÄNINGS-FILOSOFI

Med inspiration från den spanska barn- och ungdomsfotbollen börjar vi redan från 8 års ålder att lära ut fotboll mot en professionell inriktning. Hos Spanska Akademin tränar ett barn på samma sätt som spanska ungdomsakademier och professionella spelare. Alla våra lag, oberoende ålder, spelar och utbildas efter en och samma spanska spelmodell. 

 

Vår filosofi bygger på en teknisk fotboll med stort bollinnehav där bollen spelas ut från målvakt till backar, via mittfält och upp till anfallare, utan "långbollar". Träningen är indelad i vecko- och månadscykler där lag och spelare tränar enligt en strikt årsplanering, framtagen av sportchefen. Under högsäsong (april - juni och augusti-oktober) tränar våra lag tre gånger i veckan (teknik, fysik och taktik).

För att bli en bra fotbollsspelare och nå en professionell nivå krävs disciplin och respekt. Disciplin för att genomföra träningen och att alltid ge 100 % på match och träning och respekt mot både lagkamrater och motståndare. Genom disciplin och välplanerad träning blir fotbollen fantastiskt rolig och utvecklande.

bottom of page