top of page

Provspelning hos RC Celta de Vigo, mars 2024
Theo Karlsson, en av våra talangfulla spelare från P15-laget, besökte Spanien för provspel med La Liga-klubben Celta de Vigo. Spanska Akademins sportchef Javier Karroum Gomez kommenterar att Theo har imponerat med sina prestationer under våra internationella vänskapsmatcher med Spanska Akademin FF i Madrid förra hösten. Detta har gett honom denna fantastiska möjlighet att komma till provspelningen nu under mars 2024 lämnade han goda intryck och Celta har varit mycket nöjd med hans prestation. Theo kommenterar själv sin upplevelse av provspelningen med att Celta är jätteduktiga, har bra bolltempo och övningar. Ifall han får chans där känner han att han kommer utvecklas till att bli proffsspelare. Celta de Vigo är ett populärt fotbollslag med sitt hem i Galicien, Spanien. Nyheter från dem är att de har en ny manager för A-laget som tar över, Claudio Giráldez. Ursprungligen från Porriño, började Giráldez sin karriär som tränare för RC Celta's ungdomslag i División de Honor och avancerade sedan till reservlaget under säsongen 2022/2023. Trots att han hade under sitt ledarskap en anmärkningsvärt ung trupp lyckades han säkra en plats i kvalspelen för uppflyttning.

För närvarande, efter 27 matcher, är Celta Fortuna rankade femma med 47 poäng. Fredi Álvarez, tränare för Celta C – Gran Peña, kommer att ta över Giráldez ansvar med RC Celta B (Fortuna)-laget. Ni kan läsa mer om Celta på deras egna hemsida: https://rccelta.es/en/ Nu väntar vi på klubbens slutliga svar åt Theo, så vi håller tummarna för honom!


Andra SAFF-spelare som provspelat för Spanska klubbar i La Liga

Vi har spelare som provspelat i minst 6st spanska klubbar! Du kan vilka klubbar som olika SAFF-spelare provspelat för, och även lösa en liten frågesport.Comments


bottom of page