top of page

SAFF Årskrönika 2017


(Bild: Kent Larnhill)

Efter tre år som klubb har vi nu äntligen börjat hitta en balans och forma en identitet. Många var nog av åsikten att Spanska Akademin FF var en fluga på uppgång och som lika snabbt skulle försvinna igen. Jag tror dock att vi är på god väg att bevisa motsatsen. Att vi är här för att stanna och med viljan att förmedla kunskaper och erfarenheter om en annorlunda fotbollsfilosofi såväl till våra spelare som att hjälpa andra klubbar och tränare som vill utvecklas och ta fotbollen till en ny nivå.

2016 med SAFF har varit fantastiskt, men har även varit en stor utmaning för mig men också mina få men hängivna kollegor. Klubben har vuxit snabbt och rekrytering av fler tränare har inte hängt med. Spelarökningen är givetvis ett gott bevis på att vi gör något rätt men kräver också mer av min tid, både som tränare men också som sportchef. Att leda en kvalitétsklubb med tre lag är en sak, men att lyckas bibehålla detsamma med sju lag i seriespel på samma lilla tränarstab har minst sagt varit årets största utmaning. Trotts detta har SAFF i år åstadkommit fantastiska resultat med 7 ligavinster på 12 serieperioder.

Vi har under året som gått även märkt av en osund rivalitet från många motståndarklubbar vi möter vilket är tråkigt för både klubben som för fotbollskulturen. Detta inte minst då många av motståndarna tycks ha skapat sig åsikter om oss baserade på hörsägen snarare än fakta, men säkerligen också eftersom vi nu bevisat vad vi går för.

Ambitionen för 2017 har, som många säkert hört, varit starta ett SAFF A-lag men efter provträning som inte gav det resultat jag hoppats på väljer vi att fortsätta arbete upp våra ungdomslag och forma dem inför ett framtida A-lag, precis som planen varit från början.

I år tänker jag inte kritisera någon eller något inom den svenska, och kanske framförallt den skånska fotbollsvärlden, även om jag fortfarande anser att det finns mycket kvar att jobba med inom svensk fotboll både i stort och smått. Den stora utmaningen för svensk fotboll ligger, i år som tidigare år, fortfarande i att utbilda tränare på ett mer professionellt sätt och genom detta få kunskaper och verktyg att forma spelare från unga år för att kunna skapa en fotbollskultur och ett konkurrenskraftigt landslag som kan mäta sig med Europas storlag. Jag avrundar i stället här min årssammanfattning och tackar alla som gjort 2016 med Spanska Akademin möjlig.

Från mig till er

Ett riktigt Gott Nytt Fotbollsår!

/Javier Karroum Gomez

Nyaste inläggen
Taggar
bottom of page