SAFFs Mustafa Abdulqader provtränar i Barcelona

September 26, 2016

1/4
Please reload

Nyaste inläggen

December 29, 2016

Please reload

Taggar
Please reload

Spanska Akademin - ingen futsalklubb

Vi får en hel del frågor kring varför inte SAFF håller träningar i futsal under vintern. Som den spanskinfluerade klubb vi är resonerar vi lite olikt svenska klubbar när det kommer till futsal. Vi i SAFF dedikerar oss år fotboll, jag som sportchef och tränare har studerat till fotbollstränare och under min karriär har jag bara tränat fotboll och fotbollsspelare. Futsal är en helt annan sport och har egentligen ingenting med fotboll att göra, bortsett från att bollen är den samma. För mig är att jämföra fotboll och futsal som att jämföra basket med handboll eller innebandy med bandy på is. Jag har aldrig studerat futsal och har inte en blekaste aning om spelmodeller eller strategier och taktiker. Jag hyser stor respekt för futsaltränare och Spanien är även en duktig futsalnation men eftersom jag inte har kunskaper om sporten så tänker jag inte ge mig på området vilket medför att SAFF därför inte tränar eller blir en futsalklubb under vintern utan vi väljer att i stället göra uppehåll och ta semester inför komande säsong. 

 

Här i Sverige hör det dock till vanligheten att en fotbollsförening blir en futsalförening under årets kallaste och snöigaste månader, för att sedan återgå till fotboll. För mig är detta system förvirrande. Stora fotbollsklubbar lär ut en spelmodell med specifika taktiker och strategier på gräs med 11-manna uppställning, för att under två månader vända om och lära ut helt andra modeller, taktiker och strategier med 5-manna uppställning inomhus. Jag tror att om jag som tränare skulle hoppa mellan futsal och fotbollstränarollen så skulle detta förvirra mina spelare och snarare hämma deras fotbollsutveckling. Av denna anledning är och förblir SAFF enbart en fotbollsförening. Men vi uppmanar självklart våra spelare att under vinteruppehållet prova på andra sporter, ha kul, koppla av från fotboll och samtidigt hålla igång i andra spoerter för en allsidig träning och undvika att tappa sugen på fotboll. Vill man så spela futsal med andra lag under uppehållet är detta inte något som jag har något emot.

 

Javier K Gomez

Sportchef

Spanska Akademin FF

 

Tillbaka

Please reload

Kontakt

Spanska Akademin Fotbollsförening 

Besöksadress:

Filborna Idrottsplats

Filbornavägen 103 B - Helsingborg

 

Tel: 070-540 99 53

E-post: info@spanskaakademin.se

Organisationsnummer: 802474-8561

Föreningsnummer: 50284-15

Bankgiro: 508-6350

Swish: 123 029 40 33

Ordförande

Robert Sjödal Modéer

Tel: 0708-37 14 25

robert@spanskaakademin.se

Sportchef 

Bilal Javier Karroum Gomez

Tel: 070-540 99 53

javier@spanskaakademin.se

Ledamot

Linn Andersson - Kommunikation

E-mail: info@spanskaakademin.se

Ledamot

Fredrik Ivansson - Sponsoransvarig

bjorn@spanskaakademin.se

Ledamot

Lars-Åke Eriksson - Marknadsansvarig

larsake@spanskaakademin.se

Suppleant

Anders Carlsson - Säkerhetsansvarig

anders@spanskaakademin.se