top of page

Hur gick det för Wilmer i Barcelona?

Jag har förstått att många är nyfikna över hur det gick för Wilmer och hans provspelning för FC Barcelona och ger därför en kort summering av resan.

Till att börja med vill jag säga att jag får många mail från hela Sverige och många här liksom runt om i världen tror att man har en blivande Messi hemma. Först och främst kan vi inte skicka rapporter till spanska och utländska klubblag om någon spelare som inte är medlem eller har tränat med SAFF. Jag är medveten om att möjligheten om att skicka unga spelare till Barcelona för en professionell karriär är unik och en möjlighet som ingen annan svensk klubb kan erbjuda sina spelare. Jag har kontakter i både FC Barcelona, Atletico de Madrid och Espanyol men för att ges möjligheten måste spelaren träna regelbundet med oss och även spela matcher för att skicka skriftliga rapporter och videoklipp till dessa kontakter.

Vad gäller Wilmer började hans resa med SAFF Camp och vi såg en speciell potential i honom. Sista dagen på campen besökte min vän och FCB scout David campen och vi presenterade Wilmer för honom. För att följa hans utveckling och eventuellt ges möjligheten till en provspelning i Spanien fick Wilmer bli medlem och börja träna med oss. Rapporter skickades till Spanien som beskrev hans fantastiska potential och typiska Barca profil vilket ledde till att vi lyckades övertyga ansvariga i Barcelona om att man borde se denna spelare. Provspelningen genomfördes med en del träning och en del match. Jag tror det kommer bli svårt för Wilmer att gå vidare då det finns en enorm konkurrens bara bland katalanska spelare. Vi inväntar dock fortfarande beslut från FC Barcelona om han blir antagen eller ej. Skulle det sedan vara att han blir antagen i FCBs akademi måste vi åka tillbaka till Barcelona för att skriva ett proffskontrakt. Eftersom han är för ung för en övergång kommer jag, tills att han fyller 16 år, vara FC Barcelonas garanti att hans utveckling fortgår och veckorapporter kommer att skickas under dessa år. Dessutom måste vi ca en gång i månaden åka ner till Barcelona där han tränar och spelar några matcher för att sedan återvända till Sverige och matcher och träningar med SAFF en månad till. Detta skulle så bli vardag för Wilmer under hans kommande fem år innan han kan flytta till Barcelona permanent.

Denna resa har givetvis skapat motivation för våra spelare som önskar en professionell framtid inom fotbollen. För genom hård träning och tydlig målsättning kan man nå långt bara man ges de rätta förutsättningarna och möjligheten.

/Javier K Gomez

Sportchef

Spanska Akademin FF

Nyaste inläggen
Taggar
bottom of page