top of page

Pressmeddelande - Ryktesspridning

Av Spanska Akademin FF

Spanska Akademin är en professionell fotbollsakademi med syfte att utbilda, uppfostra och utveckla unga barn och ungdomar inom fotboll. Vår professionalism skall genomsyra hela klubben, från spelare till tränare och föräldrar.

Det har kommit till vår kännedom att diverse rykten florera om Spanska Akademin FF och vi vill härmed dementera dessa.

Att representanter från Spanska Akademin ska ha uttalat att vi är det enda lag i kommunen som spelar fotboll dementeras. Sportchef och tränare Javi K Gomez uppmanar SAFFare att spela vår fotboll, dvs. den fotboll på vilken hans filosofi vilar. Alla tränare har sina egna tankar om hur strategier skall läggas upp, Gomez har en, Mourinio, Guardiola och Fergusson har andra. Med detta således inte sagt att SAFF är den enda i Helsingborg som har en fotbolsstil eller filosofi, vi har bara en alternativ sådan och som vi är mycket stolta över.

Vidare florerar uttalanden från andra klubbar i staden att i SAFF betalar man för sin plats. Man syftar då på de i jämförelse med andra klubbar, höga medlemsavgifterna. Anledningen till dessa avgiftssummor är följande:

  • Vår sportchef och huvudtränare Gomez har en 4 årig tränarutbildning, en gedigen erfarenhet i storklubb samt UEFAs licens som ger honom rätten att träna ett landslag. Detta är meriter som få barn- och ungdomstränare i Sverige har idag vilket medför ett högre pris.

  • Vår träning ger, utöver en professionell fotbollsutbildning, även kostråd, skadeförebyggande träning och till viss utsträckning även fysioterapeutiska övningar vid skada. Detta tack vare Gomez utbildning.

  • Dessutom har SAFF inga dolda avgifter som kräver diverse lotteriförsäljning, funktionärsinsattser och dylikt av sina medlemmar. Detta ideella arbete som många andra klubbar begär av sina medlemmar genereras i x antal extra kronor i utlägg och som inte syns i medlemsavgiften. I SAFF tror vi på fri vilja och vill eller kan man inte så avläggs ingen straffavgift för detta. SAFF är till för att utbilda barn och unga i fotboll, det är vad man betalar för, inget annat.

Slutligen vill vi understryka att SAFF är här för at stanna. Vi anser att konkurrens gynnar marknaden som i sin tur gynnar barn och ungdomar under deras fritid. Vi hoppas och tror att vi bidrar med något som inte finns i den svenska barn- och ungdomsfotbollen men ämnar inte med detta att trappa några av kommunens övriga klubbar på tårna. Vi gör vår sak, de gör sin och tillsammans bidrar vi förhoppningsvis till en mångfald bland fotbollsklubbarna som är gynnsam för de viktigarste aktörerna i denna fråga, barnen och ungdomarna.

/Linn Andersson

Kommunikatör

Spanska Akademin Fotbollsförening

Nyaste inläggen
Taggar
bottom of page