top of page
IMG_8513_edited.jpg

SPORTCHEF - SPANSKA AKADEMIN

Jag är här för att dela med mig av min erfarenhet och hjälpa alla unga svenska fotbollsspelare,

flickor som pojkar, som är villiga och intresserade av att lära sig spela fotboll!

JAVIER K GOMEZ

Javier Karroum Gomez är en före detta Barcelona tränare och grundaren för Spanska Akademin Fotbollsförening.  Javier organiserar även tränarkonferenser tillsammans med Spanska Fotbollsförbundet i och utanför Europa. Favoritlagen är FC Barcelona och Sevilla FC.

 

Javier började sina studier på universitet Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) där han tog en Bachelor examen i Idrottspsykologi. Gomez har även en master i fysisk träning anpassad till fotboll. Därefter fortsatte han sina studier via UEFAs tränarutbildningar för professionella fotbollstränare. Javier har följande tränarlicenser: 

 

Nivå 1 - "Tränarutbildning Bas" på Centro de Alto Rendimiento, San Cougat.

 

Nivå 2 - "Tränarutbildning Avancerad Nivå" på Centro de Alto Rendimiento, San Cougat.

 

Nivå 3 - "Tränarutbildning Pro-Nivå" (En titel som även Mourinho och Guardiola mfl. innehar) på Centro de Alto Rendimiento, San Cougat.

 

Javi K Gomez började sin officiella tränarkarriär i klubben Sant Gabriel de Barcelona och kategorin 6-8 år. Följande år flyttades han upp att träna kategori 8-10 år. Därefter bytte han klubb till Terassa FC för att träna en nationell junior kategori i åldrarna 16-18 år. 

 

Efter ytterligare 1,5 år började Javier som andretränare för klubben Cornellà, Barcelona, ett professionellt lag som spelade i Spaniens dåvarande 3:e division. År 2010, efter avslutade studier erbjöds han praktik i självaste Barcelona. Under 6 månader agerade Javier assisterande tränare till Barcelonas A-lag för damer. När praktikperioden var över och Javier erhållit sin tränarlicens började han jobba som första tränare för Barcelonas fotbollsakademi i kategorin 11-12 år. Följande år flyttades han upp för att träna 12-13 åringar. Han har även medverkat i FC Barcelona Camp i Bjärred, Lund tillsammans med Patrik Andersson.

 

"I Barcelona och Katalonien insåg jag vad som faktiskt är fotboll på ett taktisk och psykologisk plan"

 

År 2013 beslutade sig Javier för att flytta till Sverige till sin flickvän och utforska den svenska fotbollsvärlden. Efter besök och samarbete med olika klubbar i Skåne under några månaders tid bestämde han sig för att starta sin egen fotbollsakademi, Spanska Akademin FF, med en fotbollsfilosofi baserad på Javiers kunskap och erfarenheter från Barcelona och Katalonien.

 

 "Jag vill erbjuda barn och ungdomar en fotbollsundervisning och en filosofi som inte liknar någon annan klubbs här i Sverige. En filosofi som gjort Spanien till en av världens mest framgångsrika lag genom historien och format världens bästa ligor och spelare. " 

 

Taktik, teknik, fysik, psykologi och strategi är grundstenarna i spansk fotboll och är även grundstenarna för Spanska Akademin FF. Via dessa lär Javi K Gomez tillsammans med sin tränarstab barn och ungdomar i SAFF om spansk fotbollsfilosofi och hur man når sina mål med disciplin och en tydlig träningsstrategi. 

 ← Tillbaka till sidan: Våra Tränare

bottom of page